KORONA - EGY KUTYASUTTOGÓ JÁRVÁNYNAPLÓJA

- 1. Az első nap - hajnal -

Jó reggelt mindenkinek. Hát megtörtént. Tegnap Viktor 7:45 előtt néhány perccel, a Kossuth rádióban kihirdette a kijárási korlátozást.

Most itt nem részletezem hogy ezek az intézkedések miből állnak, hiszen itt az előbbi bejegyzésekben részletesen felsorolom, illetve idézek a kormánynak az intézkedéseiből, meg van róla fénykép is.

Egy biztos, Magyarország történelmében talán még sosem történtek olyan dolgok mint manapság.
A 75 évvel ezelőtti Apokalipszis teljesen más volt, igaz, hogy akkor szó szerint összeomlott az ország, de, akkor látható ellenséggel harcoltunk. Manapság azonban az ellenség láthatatlan, mégis piszkosul pusztit. Külföldön egyelőre legalábbis, és ez remélhetőleg így is marad. Vagyis nem gyűrűzik be hozzánk. 


De nemrég, mikor felébredtem, döbbenten szembesültem az első hírrel; a tegnapi napon majdnem ezer új áldozata van a Koronavírusnak Olaszországban.


Ezért tehát mivel rendkívüli időket élünk, tegnap úgy döntöttem hogy naplót fogok írni a járvány ideje alatt arról, hogy hogyan érint ez az egész járvány és az ezzel kapcsolatos történések.


Amikor ezeket a sorokat írom hajnal van 3:11. Megyek dolgozni, tudom kijárási korlátozás, de hát dolgozni csak kell. Majd meglátom, hogy mit tapasztalok kint az utcán, az autópályán és a járdákon Pesten.


Ezt a naplót ebbe a telefonba fogom írni. Lehet hogy nem minden nap. De az is lehet, hogy naponta többször is, attól függ hogy mik történnek. És milyen inspirációk érnek.


Hát azt mondom; Isten legyen velünk és segítsen meg minket, a láthatatlan ellenséggel való küzdelmekben.


András

 ***

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

STATÁRIUMOT A BŰNÖZŐKNEK A JÁRVÁNY IDEJÉN!

MARTIAL LAW FOR CRIMINALS, WHEN THERE IS AN EPIDEMIC

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A SUTTOGÁS A KIKÉPZÉSTŐL?